22.12.2007. / 19:57

Autor: Martina Čizmić

DIPLOMACIJA

Grčka, Rumunjska i Bugarska za ubrzano zbližavanje EU i Srbije

"Nitko od nas ne govori Srbiji da je europska perspektiva kompenzacija za Kosovo, ne želimo ju staviti pred takvu dilemu", rekla je nakon sastanka grčka ministrica Dora Bakoyannis

Nakon sastanka u Ateni šefovi diplomacija Grčke, Bugarske i Rumunjske pozvali su na brže približavanje Srbije Europskoj uniji potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i udruživanju. No, upozorili su da se ne radi o trgovanju ustupcima Beogradu zbog Kosova.

"Nitko od nas ne govori Srbiji da je europska perspektiva kompenzacija za Kosovo, ne želimo ju staviti pred takvu dilemu", rekla je nakon sastanka grčka ministrica Dora Bakoyannis. Naglasila je važnost odluke EU da pošalje misiju policije i pravosuđa na Kosovo. "Europska nazočnost mora se podržati", rekla je.

Rumunjski ministar Adrian Cioroianu zalaže se za što brže slanje misije EU. Ministri su pozvali na nastavak međunarodnih napora za sprečavanje krize na Kosovu.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika