23.12.2007. / 09:47

Autor: Martina Čizmić

SAD

Zbog snijega lančani sudar sa 80 automobila

Snježne oluje koje haraju središnjim dijelom Sjedinjenih Država uzrokovale su smrt najmanje pet osoba u višestrukim lančanim sudarima. Vlasti su zatvorile dijelove nekoliko ključnih prometnica.

U lančanom sudaru u Teksasu dogodio se najveći lančani sudar. Među više od 80 vozila našlo se i nekoliko ralica. Spasilačke ekipe i policija pokušavaju se kroz snijeg i gužvu probiti do ozlijeđenih. Većina putnika bile su obitelji sa malom djecom koji nisu bili pripremljeni za dugo stajanje na snijegu. Do sada su potvrđene dvije poginule osobe, no raščišćavanje autoceste još nije gotovo. Osamnaest ozlijeđenih prevezeno je u obližnje bolnice. Policija vjeruje da je glavni razlog za nesreću loša vidljivost i niske temperature.

Tri su osobe poginule u prometnim nesrećama u Minnesoti. U lančanom sudaru sudjelovalo je više od 30 automobila, a u lančanom sudaru u Missouriu sudjelovalo je oko 40 automobila.

Vlasti u središnjoj americi pozvali su građane da ne kreću na put dok se vremenski uvjeti ne smire i autoceste raskrče.

U zračnim lukama u Chicagu i New Yorku međunarodni letovi kasnili su više od dva sata u polasku, a stotine ih je otkazano.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika