23.12.2007. / 14:15

Autor: Martina Čizmić

REKAPITULACIJA KAMPANJE

Milanović: "Neću mu čestitati!"

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović gostuje u emisiji HTV-a "Nedjeljom u 2".

Voditelj Aleksandar Stanković postavio je pitanje koje zanima cijelu Hrvatsku. Zašto Milanović nije čestitao Sanaderu na dobrom izbornom rezultatu? Milanović je podsjetio da su brojevi takvi kakvi jesu, ali naglasio da s obzirom na kampanju i način na koji ju je HDZ i Sanader vodio, on smatra da Sanader nije dostojan čestitke.

"Rekao sam da poštujem glasove onih koji su odlučili dati glasove HDZ-u. Oni su glasali izravno za produžetak mandata HDZ-u. Ali evidentno je više onih koji su glasali za nešto drugo", rekao je Milanović.

Na inzistiranje hoće li čestitati Sanaderu na izbornoj pobjedi Milanović je rekao "Ne, neću mu čestitati".

Naglasio je kako u statutu stranke stoji da se u roku od šest mjeseci od parlamentarnih izbora mora održati izborna skupština stranke. Rekao je kako je stranci dao na raspolaganje svoj mandat kao predsjednika. Hoće li ga stranka smijeniti, rekao je, treba pričekati pa vidjeti na skupštini koja će se održati sredinom sljedeće godine.

"Ljubo Jurčić nije smjenjen", naglasio je Milanović. Sve je bilo u dogovoru. Stanković je pitao zašto izjavu nisu dali zajedno i pokazao izjavu Ljube Jurčića u kojoj kaže kako nije zadovoljan na koji način je to izvedeno. Milanović je priznao kako su to možda nespretno izveli, ali da je sve bilo dogovoreno.

"Mislim da će to u Osijeku biti nužnost", rekao je Milanović na pitanje o koaliciji sa HDSSB-om u Osijeku.

"Politika je posao u kojem morate donositi teške odluke", komentirao je Milanović na pitanje tko će donijeti i kada odluku o koaliranju u Osijeku. Na pitanje bi li prihvatio podršku HDSSB-a u Saboru da ima 74 mandata, Milanović je odgovorio kako je to hipotetsko pitanje na koje ne može dati odgovor.

Smatra da ne bi trebalo zabraniti rad nedjeljom, ali bi ga trebalo zakonski regulirati, kako bi se inspekcija bavila kršenjem tog zakona, a ne sami radnici koji se onda moraju vući po sudovima.

Dotakli su i pitanje pozivanja na razgovor u Haag Antu Kotromanovića i Damira Krstičevića. Rekao je da je razgovarao sa Kotromanovićem koji mu je rekao da je dobio obavijest o tome da ga pozivaju na razgovor kao svjedoka obrane u procesu protiv Gotovine. Ali da nema više informacija o tome.

"Uvijek sam u životu bio sa ljudima koji su bili bolji od mene. I od njih sam učio", rekao je Milanović i na kraju čestitao Božić i Novu godinu svim gledateljima.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika