23.12.2007. / 19:14

Autor: Martina Čizmić

POSLJEDNJI PREŽIVJELI

Frane Lučić vratio se u Tisno

Mještani Tisnog bili su pripremili feštu dobrodošlice za Franu, ali su ih njegovi roditelji zamolili da pričekaju da Frane još malo ojača

Jedini preživjeli vatrogasac sa Kornata, Frane Lučić pušten je iz Splitske bolnice kući. Liječnički konzilij odlučio je pustiti ga da blagdane provede u obitelji.

Nakog puna četiri mjeseca liječenja, Lučić se vratio u TIsno. U mjestu su mu prijatelji pripremali doček, ali na zamolbu roditelja pričekati će dok se još malo ne oporavi. Frane je po povratku u Tisno prvo posjetio kuću svoje bake koju nije vidio otkako se dogodila tragedija na Kornatu.

U ekskluzivnoj izjavi za HTV Lučić je rekao kako mu je najveća želja vratiti se u normalan život kakav je vodio dok je bio potpuno zdrav.

"Svih 12 mojih kolega su preminuli pa smo mislili da ću i ja", rekao je Frane u razgovoru za HTV. "Prvo šta ću napraviti je da ću se boriti da mi ove šake što prije narastu. Da se osamostalim 100 posto", bio je optimističan Frane.

U Tisno je došao u pratnji svojih roditelja u vozilu DVD TIsno. Mještani Tisna su veseli i drago im je da se vratio. No, javljaju se i miješani osjećaji. Mnogi bi htjeli da ih se više vratilo, ali su zadovoljni i da se barem jedan vratio. Tisno je na Kornatu izgubilo pet svojih vatrogasaca.

Liječnici upozoravaju mještane i ljude koji će doći u kontakt sa Franom Lučićem da ga ne zapitkuju o Kornatskoj tragediji jer mu je to još previše stresno.

Najavili su kako bi Frane sljedeće godine na rehabilitaciju mogao otići u Makarsku.

Vezane vijesti

Lučić: Probali smo pobjeći, ali vatra je bila prebrza i došla nam je s leđa

Lučić: Probali smo pobjeći, ali vatra je bila prebrza i došla nam je s leđa

Svjedočenjem jedinoga preživjelog vatrogasca Frane Lučića na Županijskome sudu u Zadru nastavljeno je suđenje bivšem šibensko-kninskome vatrogasnom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika