23.12.2007. / 19:48

Autor: Martina Čizmić

AFERA "VRBANI"

Stanovnici Vrbana III u potpunosti ostali bez pitke vode

Stanari Vrbana pozvali su gradonačelnika Bandića da riješi problem sa vodom jer "to predugo traje"

Niske temperature koje već nekoliko dana vladaju Zagrebom najviše su osjetili građani Vrbana III. koji su u medijima poznati po "otrovnoj vodi" koju su pili duže od godinu dana.

Hidrant sa kojeg je gradonačelnik Bandić pio vodu kako bi dokazao da je zdravstveno ispravna, a sa koje su se stanari snadbjevali vodom za kuhanje i tuširanje zaledio se na temperaturi od minus pet stupnjeva. Ogorčeni stanari rekli su kako dnevno potroše i do 80 kuna na kupovnu vodu što gledano mjesečno ipak čini veliki udar na kućni budžet.

"Djecu peremo kod roditelja, na sve strane. Snalazimo se", rekao je jedna od stanara.

U Zagrebu su danas zbog niskih temperatura i dotrajalih cijevi pune ruke posla imale interventne ekipe Vodoopskrbe. Čak je na sedam mjesta u gradu došlo do puknuća, a najteže je bilo u Svetoj Klari. Iz Vodovoda su objasnili da će zbog težine kvarova i činjenice da su puknuća na dubini od tri metra, saniranje kvarova potrajati.

Zanimljivo je da su stanovnici koji su zbog kvarova ostali bez vode, ostali i bez vode iz cisterni. Zbog niskih temperatura, voda se smrzavala u pipama i armaturi cisterne, pa ih tako iz Vodovoda nisu ni slali na teren.

Vezane vijesti

Južnoafrikanac izmislio tuširanje bez vode

Južnoafrikanac izmislio tuširanje bez vode

Potaknut prijateljem koji se nije tuširao i nakon višemjesečnog istraživanja, južnoafrički student Ludwick Marishane dobio je svjetsko priznanje za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika