24.12.2007. / 18:59

Autor: Martina Čizmić

RUSIJA

Moskva prijeti odmazdom za američki štit u Europi

General Nikolaj Solovtsov, zapovjednik ruskih strateških snaga, ranije je izjavio da bi američki proturaketni štit u Europi mogao postati metom ruskih međukontinentalnih strateških raketa

Glasnogovornik ruskog ministarstva vanjskih poslova Mihali Kaminin rekao je kako će Moskva poduzeti mjere odmazde ako Sjedinjene Države rasporede dijelove svog proturaketnog štita u Poljskoj i Češkoj.

"Ako u Češkoj bude postavljen radar, a u Poljskoj projektili za presretanje, to će predstavljati slabljenje ruskog nuklearnog obrambenog potencijala", rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova. Dodao je kako im u tom slučaju neće preostati ništa drugo nego mjere odmazde.

General Nikolaj Solovtsov, zapovjednik ruskih strateških snaga, ranije je izjavio da bi američki proturaketni štit u Europi mogao postati metom ruskih međukontinentalnih strateških raketa.

SAD želi postaviti radarsku stanicu u Češkoj i presretače raketa u Poljskoj do 2012. kako bi se štitila od projektila iz država Bliskog istoka poptu Irana. Rusija se tome žestoko protivi i smatra te proturaketne instalacije izravnom prijetnjom.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika