25.12.2007. / 10:31

Autor: Marijana Zrinjski

POLNOĆKA

Bozanić držao misu u katedrali, biskup Perić kritizirao EU

«Noćas se u ovu našu zagrebačku katedralu, kao i u sve crkve naše domovine Hrvatske i čitavoga svijeta, slijevaju želje i osjećaji svih onih koji pate, traže, nadaju se, bore se, muče i iskreno vole. Mojom biskupskom i našom zajedničkom molitvom budimo glas svakoga ljudskog bića od Boga ljubljenoga, što znači svekolikog napaćenog, izmučenog i strahom pritisnutog čovječanstva", ove su riječi koje je nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić sinoć rekao u propovijedi tijekom tradicionalne mise polnoćke u zagrebačkoj katedrali.

Mostarsko-duvanjski biskup msgr. Ratko Perić, koji je predvodio polnoćku u Mostaru u crkvi Marije Majke Crkve, pozvao je vjernike da spas traže u betlehemskoj štalici gdje se Isus Krist rodio. tom je prilikom i oštro kritizirao načela Europske unije, koja se, kako je rekao, nudi kao obećana zemlja, dok u stvari samo štiti svoju sebičnu ekonomiju.
"Hrvatima katolicima Europska unija se nudi kao mesijska zemlja koja samo štiti svoju sebičnu ekonomiju, ima korijene u bezboštvu, a u Ustavu se ne smije spomenuti ime Isusovo. Povijest je bila puna grijeha i nepravde, a za kršćane predstavlja put kojim Bog vodi čovječanstvo prema budućnosti i konačnom cilju", kazao je.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika