27.12.2007. / 08:00

Autor: Marko Biočina

INTERVJU

Čačić: "Vesna Pusić spremna je otići s čela stranke"

"Milanović očito nema utakmica u nogama, nije igrao kvalifikacije", smatra Čačić

Vesna Pusić razmišlja o odlasku s čela HNS-a, a ta stranka spremna je razgovarati s HDZ-om o mogućem formiranju vladajuće koalicije. To je u intervjuu za Jutarnji list potvrdio Radimir Čačić, donedavni premijerski kandidat HNS-a. Tako je Čačić na pitanje o tome je li Vesna Pusić spreman otići s čela stranke odgovorio kako „ona o tome ozbiljno razmišlja“ te kako su nedavni događaji u njoj izazavali reakciju.

U slučaju da do toga dođe Čačić je spreman preuzeti tu poziciju.

„Apsolutno sam spreman biti predsjednik, ako se dogovorimo. Sve odluke u posljednjih desetak godina donosili smo u dogovoru. Ta je tema usuglašena i uskoro ćemo imati usuglašenu odluku“, rekao je Čačić.

Također, on je potvrdio kako bi HNS bio spreman razgovarati s HDZ-om u slučaju da propadnu pregovori te stranke i koalicije HSS/HSLS.

„Vlade lijevog centra ne može biti bez Glavaševa HDSSB-a, a to HNS-u nije prihvatljivo. Ako je tako, a ne formira se vlada desnog centra, onda naravno da se mora razgovarati s HDZ-om. O tome nema spora, a vodi li to nekom rješenju upitno je. Bilo bi neodgovorno reći da uopće ne želimo razgovarati s HDZ-om“, kazao je Čačić.

Upitan o tome što misli o Zoranu Milanoviću, HNS-ov čelnik odgovorio je kako ga smatra neiskusnim političarom.

„Po godinama nije premlad, u najboljim je godinama. Očigledno je dan nema utakmica u nogama. Nije imao ni gdje steći, jednostavno nije igrao kvalifikacije. Ali postoje zato i u nogometu škole od pionira, juniora, kadeta...Ako ne izgori ovo će mu biti prilika da ubrzano uči, bit će to za Milanovića ubrzani tečaj“, smatra Čačić.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika