27.12.2007. / 13:34

Autor: Marko Biočina, Martina Čizmić

DRAMA SE NASTAVLJA

Osijek nije dobio predsjednika Gradskog vijeća

Svaka od pet stranaka imenovala bi jednog člana osječkog Poglavarstva

Agonija u Osijeku se nastavlja. Osijek nije dobio predsjednika Gradskoga vijeća, jer SDP i HDSSB nisu htjeli prihvatiti Ivana Vrdoljaka iz HNS-a kao kandidata na to mjesto, piše Večernji list. Članovi osiječkog SDP-a i HDSSB-a smatraju da je najbolje riješenje "ponovno sjesti za stol i dogovoriti se". Stoga će državni tajnik Antun Palarić sazvati novu sjednicu u roku od 15 dana.

Nakon što je odustao od koalicije s HDSSB-om, SDP je predložio novi modus rješavanja krize gradske vlasti u Osijeku. Njihov prijedlog je da svaka od pet stranaka imenuje jednog člana Poglavarstva. Gradonačelnik bi došao iz redova HSP-a i HDSSB-a, dvije stranke koje su osvojile najviše mandata. To bi bilo učinjeno na način da bi te dvije stranke dale po jednog kandidata od kojih bi svatko obnašao dužnost gradonačelnika pola preostalog mandata koji iznosi dvije godine.

"SDP i HDSSB su se danas ponašali kao koalicija, a pogotovo je SDP svojim odbijanjem podrške Vrdoljaku zatvorio vrata formiranju saveza koji mi se čini kao Radnički savjet. Priča o velikoj koaliciji je neodrživa", rekao je predsjednik osječkog HDZ-a Dragan Kovačević.

HNS-ovac Vrdoljak istaknuo je kako nije ni u kakvom bloku s HSP-om ni HDZ-om. "Želio sam preuzeti odgovornost da se prekine kriza i zato sam prihvatio kandidaturu, ali to više ne dolazi u obzir. Velika koalicija mi je prihvatljiva, a ako ta priča ne uspije, podržat ću svaku drugu koja ne vodi u nove izbore", rekao je nakon propale sjednice.

Vezane vijesti

Nema više milosti za Grčku

Nema više milosti za Grčku

Koliko god da se može odahnuti nakon što je Grčka brzo dobila novu vladu, tako posao nije gotov. Prije svega Europa mora pokazati što može, piše u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika