27.12.2007. / 08:30

Autor: Nikolina Škunca

Extra galerija

Antonija Stupar - nesuđena učiteljica u sportskoj redakciji

Prije šest mjeseci Antonija Stupar postala je voditeljica sportskih vijesti na RTL-u; za Extru govori o tremi, koju i dalje osjeća, i nezgodama na snimanju te otkriva kako ju je osvojio njezin dečko, s kojim je u vezi već jedanaest godina

Nesuđena učiteljica u osnovnoj školi i bivša manekenka Antonija Stupar već je tri godine jedno od zaštitnih lica RTL Televizije. Nakon vođenja emisije “Auto moto sport TV”, prije šest mjeseci Antonija je dobila priliku u središnjim Vijestima RTL-a voditi sportske vijesti. Simpatična 26-godišnjakinja iz Odre na snimanju za Extru otkrila je kako je vesele povremeni izleti u manekenske vode. Naime, nakon završene srednje škole, Antonija Stupar upisala je Učiteljsku akademiju, no zbog ponude da postane manekenka odustala je od toga. Čak je tri godine kao manekenka radila u Milanu, a po povratku počela je raditi na RTL Televiziji.
EXTRA: U Vijestima RTL sportsku rubriku radite već šest mjeseci. Postoji li još uvijek trema?
- Prvo moram reći da se zaista odlično snalazim u ovakvom formatu emisije. Trema još uvijek postoji prije javljanja uživo. Najteže je zapravo kada mi se s terena javljaju sportski novinari jer onda mijenjam poziciju i uopće ne vidim kameru. No, to su male tajne koje gledatelji ne znaju, a daju čar televizijskom poslu. Imamo odličnu komunikaciju s ljudima u režiji preko bubica u uhu.
EXTRA: RTL Televizija je prije godinu dana prikazala prilog u kojem su se Tomislavu Jelinčiću i nekim novinarima koji su se javljali s terena dogodili sitni gafovi. Smijeh ili brojanje do prijenosa, iako je prijenos već počeo, nasmijali su gledatelje. Je li se i vama dogodila takva situacija?
- Još nije. Ne znam bih li rekla hvala Bogu ili ne bi. Zapravo, to sve na kraju ispadne simpatično i ljudi te po tome pamte. Zapravo, kad bolje razmislim, imala sam jednu nezgodu, u vrijeme dok još nije postojao novi, virtualni studio, već smo sjedili za stolom. Ispod tog stola nalazila se mala polica na kojoj smo držali vodu, olovke i slično. Mislim da je to bilo moje četvrto ili peto pojavljivanje u Vijestima i imala sam veliku tremu. Trajao je prilog i ja sam htjela popiti malo vode. U jednom trenutku čula sam iz slušalice dečke iz režije koji su rekli da je još 20 sekundi do mog javljanja. Tada još nisam imala predodžbu o tome koliko je to 20 sekundi u svijetu televizije pa sam se prestrašila i polila i sebe i papire ispred sebe vodom. Sva sreća da to gledatelji nisu vidjeli, no u tih 20 sekundi, koje su mi sada vječnost, stigli su i pomoćnici koji su mi obrisali papire i stol i ja sam se normalno javila uživo.
EXTRA: Za sportske vijesti pripremali su vas šest mjeseci. Je li bilo potrebno toliko vremena?

- To su bile jako ozbiljne vježbe govora, dikcije, ponašanja pred kamerom. Učila sam mnoge stvari za koje sam mislila da nisu potrebne. Trud se na kraju isplatio. Ja zapravo do samog kraja nisam znala da ću voditi sportske vijesti. Dva tjedna prije početka rada samo su mi rekli: "Za dva tjedna počinješ".

Više u novoj Extri...

Fotogalerija

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika