27.12.2007. / 14:41

Autor: Marijana Zrinjski

ŽUPANIJSKI SUD

Ivan Gotovac bit će kažnjen zbog davanja intervjua

Zbog intervjua koji je Ivan Gotovac, jedan od trojice bivših potpredsjednika HFP-a osumnjičenih za korupciju u akciji Maestro, dao jednom dnevnom listu, mogao bi biti stegovno kažnjen.

Naime, danas obavljeni intervju u Večernjem listu, Gotovac je dao iz zagrebačkog zatvora u Remetincu bez znanja istražnog suca.

Glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić kazao je da je optuženik intervju uspio dati «vjerojatno zbog propusta zatvorskog sustava, a uz pomoć majke Jadranke Gotovac koja je posredovala s dnevnim listom». Devčić je rekao da ne može govoriti umjesto suca Ivančića koji je na godišnjem odmoru, no, da je po njegovoj ocjeni, riječ o manjem prijestupu kršenja kućnog reda u zatvoru.

Gotovac je u slučaju Maestro jedan od desetero osumnjičenih za korupciju, a USKOK ga tereti da je primio peku i obećanje ljetovanja na privatnoj jahti te dobio plaćeno putovanje u Monte Carlo od suosumnjičenog poduzetnika iz BiH Svjetlana Stanića kao nagradu za odavanje tajnih podataka o uvjetima prodaja Dalmacijavina i poduzeća Laurus u stečaju u čijem je vlasništvu splitski hotel Bellevue.

Gotovac koji se u pritvoru nalazi više od šest mjeseci u intervjuu je odbacio sve optužbe, te ustvrdio da nikada nije tražio niti primio ikakav mito. Na javni istup se odlučio jer je, kako je rekao, uvjeren da se postupak protiv njega vodi nezakonito i jer ga se u javnosti neopravdano i kontinuirano blati te prikazuje kao visokokorumpirana osoba, bez ikakve mogućnosti obrane.


Vezane vijesti

Nade u turističkoj sezoni

Nade u turističkoj sezoni

Predsjednik vlade Zoran Milanović, govoreći sinoć o prvih šest mjeseci svoje vlade, ustvrdio je kako bi nas iz sadašnje teške gospodarske situacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika