27.12.2007. / 18:22

Autor: Martina Čizmić

NEOVISNO KOSOVO

Sejdiu: "Srbija ne može odlučivati o sudbini Kosova"

"Srbija ne može odlučivati o sudbini Kosova i blokirati njegovu neovisnost. Ako je Srbija izabrala put vojne intervencije, Kosovo će zaštititi međunarodna zajednica postrojbama NATO-a, ali i sami njegovi građana", rekao je Sejdiu

Kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu reagirao je na rezoluciju srbijanskog parlamenta o Kosovu, a posebno na prijetnje vojnom silom u slučaju proglašenja neovisnosti Kosova.

"Srbija ne može odlučivati o sudbini Kosova i blokirati njegovu neovisnost. Ako je Srbija izabrala put vojne intervencije, Kosovo će zaštititi međunarodna zajednica postrojbama NATO-a, ali i sami njegovi građana", rekao je Sejdiu.

Istaknuo je kako je politika Srbije i ranije dovodila do sukoba s drugim narodima te ona nije u interesu ni građana Srbije ni regionalne stabilnosti.

"Mi nismo za rat i konfrontacije. S naše strane uvijek će dolaziti poruke mira i regionalne suradnje. Mi ćemo nastaviti putem suradnje s našim saveznicima, SAD-om i Bruxellesom", rekao je predsjednik Kosova.

Naglasio je da će svatko tko pokuša intervenirati na Kosovu morati računati na otpor naroda Kosova, ali i na odgovor međunarodnih snaga.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika