28.12.2007. / 12:32

Autor: Martina Čizmić

NOVA KNJIGA

Kako upravljati markama

Prof. Vranešević u knjizi ukazuje na neophodnost odvajanja koncepta upravljanja proizvodima od upravljanja markama

Nova knjiga prof. dr. sc. Tihomira Vraneševića, profesora na Ekonomskom fakultetu, bavi se upravljanjem markama u Hrvatskoj. Svojom obuhvatnosti, sistematičnosti i ilustrativnosti knjiga "Upravljanje markama" predstavlja značajno djelo za izučavanje maraka i njihove važnosti za suvremeno gospodarstvo.

Knjiga je rezultat višegodišnjeg znanstveno istraživačkog rada u kojem se prof. Vranešević posebno posvetio područjima strateškog upravljanja markama i mjerenju njihove vrijednosti na tržištu. U knjizi objašnjava važnost marke i kako njome upravljati, koji su elementi identiteta marke, kako strateški upravljati markama, iskoristiti uspješne marke, izmjeriti vrijednost marke te objašnjava što su privatne marke i navodi primjere poslovnih slučajeva sastoji među kojima su opisane poslovne situacije i strategije upravljanja markama raznih proizvoda, projekata ili poduzeća.

U pregledu hrvatskih maraka prof. Vranešević obuhvatio je primjere više od 200 najpoznatijih domaćih maraka. Zbog sistematiziranih spoznaja o postojećim hrvatskim markama koje su obuhvaćene u ovoj knjizi, ona predstavlja i svojevrsnu arhivsku građu od velike važnosti za proučavanje razvoja marki i marketinga u Hrvatskoj.

Knjiga "Upravljanje markama" koristit će svim menadžerima i drugima koji kreiraju strategije marketinga i upravljanja markama vlastitih poduzeća. Znanstvenicima i povjesničarima ekonomske misli knjiga može poslužiti kao teorijska građa za produbljivanje marketinških spoznanja i praćenje trendova u poslovnom okružju.

Knjigu po cijeni od 387 kuna možete naručiti e-mailom na accent@accent.hr.

Prvi čitatelj koji pošalje svoje podatke na e-mail nagradna@nacional.hr osvojiti će primjerak knjige.

Vezane vijesti

'NDH 0,13 posto, jugokomunisti 89 posto zločina'

'NDH 0,13 posto, jugokomunisti 89 posto zločina'

Knjiga "Prikrivena stratišta i grobišta jugoslavenskih komunističkih zločina" autora Josipa Jurčevića, koja donosi popis činjenica o mjestima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika