28.12.2007. / 13:59

Autor: Martina Čizmić

NOVI SAZIV SABORA

Mesić sazvao sjednicu Sabora za 11. siječnja

Predsjednik Stjepan Mesić odlučio je sazvati konstituirajuću sjednicu šestog saziva Hrvatskog sabora za 11. siječnja 2008. godine.

Odluku je donio nakon što je u svom Uredu primio izaslanstvo Državnog izbornog povjerenstva koje mu je dostavilo konačne službene rezultate parlamentarnih izbora od 25. studenoga.

U priopćenju iz Ureda predsjednika stoji kako bi novoizabrana vlast što prije trebala izraditi nove popise birača kako bi se sljedeći izbori mogli provesti još kvalitetnije i transparentnije.

Mesić je pohvalio rad Državnog izbornog povjerenstva na provedbi izbora. "DIP je obavio velik i odgovoran posao na koji nije bilo prigovora. Konačni izborni rezultati pokazuju da su izbori provedeni onako kako to propisuje hrvatski Ustav i zakoni", rekao je Mesić.

Predsjednik Povjerenstva Branko Hrvatin rekao je kako su izbori provedeni na najtransparentniji način i kao takvi izražavaju bolju birača. Dodao je da su DIP-ov rad stručnim i transparentnim ocijenili i međunarodni promatrači koji su sudjelovali na izborima. Podupire predsjednikovo mišljenje kako treba mijenjati zakonodavni okvir vezan uz izbore, poglavito dio koji se bavi izbornim promatračima i popisima birača. Najavio je da će DIP izraditi smjernici i pokrenuti inicijativu za te promjene.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika