28.12.2007. / 15:25

Autor: Martina Čizmić

DUBROVNIK

Za dozvole hotelu "Bellevue" tražili mito od Štroka

Od vlasnika dubrovačkog hotela "Bellevuea" Gorana Štroka tražili su gotovo pola milijuna eura mita kako bi mu pribavili dozvole za rad hotela

U Dubrovniku su zbog traženja mita uhićeni pomoćnik predstojnika Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Ivo Žeravica te vlasnik i direktor dubrovačke građevinske tvrtke Konel, Antun Kralj.

Uhićeni su u tajnoj akciji policije i USKOK-a pod nazivom "Pet zvjezdica" jer su od vlasnika dubrovačkog hotela "Bellevuea" Gorana Štroka tražili gotovo pola milijuna eura mita kako bi mu pribavili dozvole za rad hotela.

Antuna Kralja, čije je tvrtka Konel bila podizvođač radova na hotelu, tereti se da je u dogovoru sa Ivom Žeravicom od Štroka tražio 120 tisuća eura kako bi hotel prošao na ponovljenom tehničkom pregledu i dobio uporabnu dozvolu.

USKOK sumnja da je Kralj za istu stvar još jednom zatražio 200 tisuća eura. Kada je Štrok to odbio, hotelu je na ponovljenom tehničkom pregledu ponovno odbijeno izdavanje uporabne dozvole.

Žeravicu se tereti da je kao voditelj Službe za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, graditeljstvo i inovinsko-pravne poslove krajem studenog od Štroka tražio 120 tisuća eura radi izdavanja dopune građevinske dozvole, nakon što je uprava hotela zatražila i odobila lokacijsku dozvolu.

USKOK nastavlja s istragom. U Uredu za odnose s javnošću grupacije Jadranski luksuzni hoteli, u čijem sastavu je i "Bellevue" ne mogu ništa komentirati dok traje istraga.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika