28.12.2007. / 15:39

Autor: Marijana Zrinjski

VIJEĆNICI HDZ-A O SJEDNICI

"Ronko ništa nije učinio za Požeško-slavonsku županiju"

Klub vijećnika HDZ-a u Skupštini Požeško-slavonske županije tražit će od Središnjeg ureda državne uprave da ispita je li jučerašnja izvanredna sjednica Županijske skupštine, na kojoj izabran novi župan, bila zakonita.

«Na jučerašnjoj Skupštini učinjen je cijeli niz nepravilnosti, te se ona definitivno može proglasiti neregularnom i nezakonitom, što govori o neznanju i nepripremljenosti čelništva Županije. U jednom je trenutku predsjednik Skupštine bio još i župan i član Poglavarsta grada Požege, što je nezakonito. Zato će Klub vijećnika uputiti dopis Središnjem uredu da se procijeni je li sjednica bila regularna i po zakonu", rekao je vijećnik Davor Huška. Njegov stranački kolega, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Franjo Lucić objašnjavajući zašto HDZ-ovi vijećnici nisu jučer prisustvovali sjednici, kazao je da ne žele sudjelovati ni u postavljanju, niti u smjenjivanju dosadašnjeg župana Zdravka Ronka koji "ništa nije napravio po pitanju razvoja Požeško-slavonske županije" već je cijelo vrijeme tražio namirenje štete od Vlade dok istovremeno nije uspostavio kontakt niti s jednim ministarstvom niti sa premijerom". Neshvatljivo je, ustvrdio je Lucić, da će Županiju volonterski voditi bivši predsjednik Skupštine Rastislav Navratil.

Podsjetimo, požeško-slavonski župan Zdravko Ronko jučer je razriješen s dužnosti župana na osobni zahtjev, budući da je na SDP-ovoj listi ušao u Sabor, te je potom izabran na mjesto gradonačelnika Požege. Dužnost gradonačelnika će obavljati od početka iduće godine, a u županijskoj Skupštini će i dalje biti vijećnik. Za župana je jučer izabran njegov stranački kolega Rastislav Navratil, dosadašnji predsjednik Skupštine koji će novu dužnost obavljati volonterski.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika