28.12.2007. / 17:11

Autor: Marijana Zrinjski

MEDIJI

Novinarima Lidera ukinuta pretplata

Po isteku ovogodišnjih pretplata zaposlenici i novinari tjednika Lider više neće morati obnavljati svoje pretplate na časopis za koji rade. O tome je danas Hrvatsko novinarsko društvo izvijestio direktor navedenog tjednika Željko Vukelić.

U pismu upućenom predsjedniku HND-a Zdenku Duki, Vukelić tvrdi da svi novinari i urednici Lidera dobivaju besplatni autorski primjerak tjednika, a da je Uprava Lider pressa krajem ožujka, u sklopu redovnih poslovnih aktivnosti, predložila, a ne naredila upis pretplate za zaposlenike.

Uprava firme poslušati će savjet HND-a i od danas ukinuti sve pretplate na tjednik za sve novinare i zaposlenike Lidera, a svima koji ne želi biti pretplaćeni na tjednik vratit će iznos pretplate.

Podsjetimo, cijelu aferu oko plaćanja pretplate za list u kojem rade, pokrenula je urednica priloga u Lideru, Tanja Pavičić, koja se prije nekoliko mjeseci u firmi pobunila radi obavezne pretplate kao i radi prikrivenog oglašavanja. Nakon što nije naišla na razumijevanje svojih nadređenih u Lideru Tanja Pavičić dala je otkaz, no prije toga je svojim kolegama u drugim redakcijama poslala opširan mail o kojem je detaljno opisala neprofesionalan odnos i «torturu» kojoj je bila izložena kao urednica priloga. Posebno se osvrnula na prisilno oglašavanje, koje će, kako je najavljeno, riješiti HND čim se oformir novo Vijeće časti.

Vezane vijesti

More hrvatskog Jadrana izvrsne kakvoće

More hrvatskog Jadrana izvrsne kakvoće

More hrvatskog Jadrana je izvrsne kakvoće, nije onečišćeno komunalnim otpadnim vodama što znači da se kupači mogu sa sigurnošću kupati i rekreirati,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika