29.12.2007. / 10:23

Autor: Nina Tomljanović

BJELOVAR

Benko: Policajcima zbog prekoračenja stegovne mjere

Liječnici su jučer Bjelovarčaninu Josipu Matiću, nad kojim je policijski službenik 23. prosinca primijenio sredstva prisile većeg intenziteta nego je bilo potrebno, utvrdili moždanu smrt

Još uvijek nema službenih objašnjenje što se točno dogodilo proteklog vikenda kada je Josip Matić (22) nakon susreta s patrolom bjelovarske interventne policije zapao u moždanu komu te je sada klinički mrtav.

Ravnatelj policije Marijan Benko na konferenciji za novinare u bjelovarsko-bilogorskoj Policijskoj upravi je kazao kako je to neprijeporno jedan od najtežih događaja zadnjih godina zbog kojeg su radi policijskog postupanja nastale tako tragične posljedice. "Nakon kriminalističke obrade i nakon pribavljanja i vještaćenja medicinske dokumentacije bit će podnesene odgovarajuće kaznene prijave", rekao je Benko.

Liječnici su jučer Bjelovarčaninu Josipu Matiću, nad kojim je policijski službenik 23. prosinca primijenio sredstva prisile većeg intenziteta nego je bilo potrebno, utvrdili moždanu smrt.

Ravnatelj policije izrazio je duboko žaljenje zbog stradanja mladića te kaže kako zna da riječi isprike i žaljenja ne mogu ublažiti posljedice. Istaknuo je da kao ravnatelj policije inzistira da se nepristrano utvrde sve činjenice i okolnosti događaja kao i odgovornost svih koji su počinili propuste.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika