29.12.2007. / 16:37

Autor: Marko Biočina

NIŠTA OD TRANSFERA

Modrić ostaje u Dinamu

Iako se spekuliralo da je utakmica protiv Rennesa bila posljednja koju je Luka Modrić odigrao u dresu Dinama, došlo je do senzacionalnog obrata. Kapetan će barem još godinu i pol dana ostati u Dinamu, objavio danas Zdravko Mamić na press konferenciji u Maksimiru.

Dok su svi okupljeni novinari očekivali da će Mamić saopćiti rezultat dvodnevnih pregovora s nekoliko zainteresiranih engleskih klubova, odnosno otkriti novi klub Luke Modrića, dogodilo se upravo suprotno. "Svi znate što se odvijalo posljednjih mjeseci. Tri dana bili smo u Engleskoj, s većinom od pet premierligaških klubova smo se sastali, a s drugima smo bili u telefonskom kontaktu. Pregovarali smo s klubovima iz Španjolske i Italije, ali i s Nijemcima koji su nešto manje atraktivni. Mogu reći samo da mi je čast što vam mogu obznaniti da će Luka Modrić 2009. godinu dočekati u Dinamovom dresu. Svi engleski klubovi željeli su ga odmah, a odgovorno tvrdim da nijedna ponuda nije bila manja od 50 milijuna eura“, šokirao je sve prisutne Dinamov izvršni dopredsjednik.

U nastavku konferencije Mamić je objašnjavao motive zbog kojih se odlučio na ovu odluku, pa je tako više puta spomenuo želju da klub napokon prezimi u Europi, ali i božju providnost pomoću koje je odlučio da Luku Modrića neće prodati ni za 100 milijuna eura. „Nema nemoralnih ponuda. Da slučajno za Luku dođe ponuda od 100 milijuna eura, ja ispisnicu neću potpisati. To može jedino netko učiniti umjesto mene i krivotvoriti moj potpis. Lukin ugovor traje do 2015., nema dvojbe da ćemo povećati njegova primanja i učiniti sve da mu pokažemo da je ovo prava odluka i da se ne osjeća zakinuto“, rekao je Mamić.

Ipak, bez obzira na njegove želje Luka Modrić bi se mogao osjećati poprilično zakinuto s obzirom da mu je uskraćena prilika da svoju karijeru nastavi u Premiershipu, najatraktivnijoj nogometnoj ligi na svijetu, gdje već nastupaju njegovi bivši suigrači Vedran Ćorluka i Edurado Da Silva. Mamić tvrdi kako Modrić neće imati problema s ostankom u Dinamu, no je li to istina pookazat će naredni dani.

Dinamov trener Branko Ivanković Modrićevim je ostankom ustvari dobio najveće moguće pojačanje u ovom zimskom prelaznom roku, ali i imperativ da slijedeće godine Dinamo napokon izbori proljetni dio europskih natjecanja.

"Ova odluka donosi mnogo novih odluka. Već sam najavio mnogo velikih stvari. Jedna od njih je da će Ivanković ostati trener, a on do ljeta može birati igrače koje želi, ako ih možemo platiti. Ali ako proljeće ne dočekamo u Europi, otići će, zajedno sa cijelim stručnim stožerom. Ostankom Luke Modrića, dolasci Biščana i Mikulića dobivaju na težini. Nitko od naših vitalnih igrača neće otići. Tu mislimo na Kocha, Pokrivača i Vukojevića. Dinamo 2009. mora odraditi u Europi. Ukoliko se to ne dogodi, svi će snositi posljedice.“, završio je Mamić.

Vezane vijesti

Real spreman platiti 30 milijuna funti za Modrića

Real spreman platiti 30 milijuna funti za Modrića

Španjolski prvak Real Madrid spreman je platiti Tottenhamu 30 milijuna funti za hrvatskog veznog nogometaša Luku Modrića, navodi u petak Daily… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika