30.12.2007. / 12:16

Autor: Nina Tomljanović

DEN HAAG

Markač stigao u Haag

Donesenom odlukom za Markačevo uhićenje, haaški sudac Frederik Harhoff nije suspendirao Markačevu privremenu slobodu već ju je ukinuo

U Haški pritvor u Scheveningen stigao je general Mladen Markač. Na nizozemskom aerodromu dočekala ga je nizozemska policija i predstavnici Haškog suda.

Prema informacijama Marčaćeva odvjetnika, u Haag je otputovao u pratnji dviju osoba iz Interpolova odjela u Hrvatskoj.

Donesenom odlukom za Markačevo uhićenje, haaški sudac Frederik Harhoff nije suspendirao Markačevu privremenu slobodu već ju je ukinuo. U skladu s tim, obrana Mladena Markača bi morala ponovno podnijeti zahtjev za puštanjem na privremenu slobodu.

Goran Mikulčić smatra kako pravna situacija nije potpuno jasna jer kako kaže, odluku prvostupanjskog vijeća, prema pravilima Haškog suda može ukinuti ili to isto vijeće ili Žalbeno vijeće, dok ovlasti dežurnog suca nisu tako jasno definirane.

Odvjetnik Mikulčić kaže kako proučava pravnu proceduru i praksu dežurnog suca Wolfganga Schomburga koji je u slučaju "Delić" donio odluku da bosanski general Rasim Delić, iako je prekršio uvjete boravka na privremenoj slobodi, ostane u BiH tijekom blagdanske zimske stanke u suđenju.

Markač je jutros, oko 10 sati redovnom linijom Croatia Airlinesa otputovao u Haag.

Kako smo pisali, jučer je dežurni sudac Frederik Harhoff izdao nalog za uhićenjem jer je general Mladen Markač prekršio uvjete boravka na privremenoj slobodi do početka suđenja napustivši svoj dom odlaskom u lov na Bilogori 22. prosinca u društvu ministra policije Ivice Kirina.

Vezane vijesti

Markač uspješno operiran

Markač uspješno operiran

General Mladen Markač, optužen na 18 godina zatvora za zločine u Oluji i nakon nje, uspješno je krajem svibnja operiran na kardiovakularnom odjelu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika