30.12.2007. / 20:18

Autor: Nina Tomljanović

NOVOGODIŠNJA PORUKA

Mesić: ''Inzistirat ću na zadovoljstvu države i građana''

Osvrnuo se i na sve prisutnu korupciju za koju Mesić kaže da je za njom potrebna žešća borba, jer ona je kaže rak-rana društva

U povodu Novogodišnje noći, predsjednik Stjepan Mesić građanima je uputio čestitku poželivši manju nezaposlenost i još žešću borbu protiv korupcije. Uz čestitku, predsjednik Mesić izrazio je nezadovoljstvo gospodarstvom kazavši kako nas ne smiju zadovoljiti prihodi od turizma. ''Zaduženost Hrvatske je opasna. Nedovoljno proizvodimo i izvozimo, a nezaposlenost je i dalje velika, smatra Mesić.

Osvrnuo se i na sve prisutnu korupciju za koju predsjednik kaže da je za njom potrebna žešća borba, jer ona je kaže rak-rana društva. ''Spremnost za borbu protiv korupcije u 2008. godini mora biti razmjernica koja će dijeliti one koji su za europsku, demokratsku Hrvatsku, zemlju vladavine prava od onih koji su protiv takve zemlje'', kazao je Mesić.

Predsjednik je kao pozitivne aspekte naveo kako smo se u ovoj godini velikim koracima približili ulasku u europsku Uniju i NATO.

S Novom godinom dobit ćemo i novu, koalicijsku Vladu koja ima jasnu zadaću poručio je Mesić. ''Koalicijski dogovor i koalicijska Vlada moraju prije svega zadovoljiti interese i potrebe ove države i njezinih građana. Na tome ću inzistirati i na tome inzistiram!'', poručio je predsjednik Mesić.

Na kraju je zaključio kako Hrvatska može i mora bolje jer iako nekad nije lako, u napretku treba ustrajati. Najavio je nastavak napora usmjerenih ka punoj normalizaciji prilika u regiji i izgradnji dobrih odnosa sa susjednim zemljama."Eventualne sporove i neriješena pitanja rješavat ćemo isključivo pregovorima - ako ne možemo sami, onda uz pomoć treće strane", naglasio je Mesić u novogodišnjoj poruci.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika