31.12.2007. / 11:35

Autor: Nina Tomljanović

FRANCUSKA

Uhićen Gotovinin progonitelj Paul Barill

Barill je uhićen u Marseillu s još 12 osumnjičenika zbog korupcije, ilegalne prodaje oružja te planiranja i pripreme nekoliko ubojstava diljem Francuske

Francuske vlasti su objavile kako je uhićen Paul Barill, jedan od glavnih aktera francuskog dosjea, kojeg glavna haška tužiteljica Carla del Ponte povezuje s generalom Antom Gotovinom te ga uzima kao relevantnog u svom podnesku.

Barill je uhićen u Marseillu s još 12 osumnjičenika zbog korupcije, ilegalne prodaje oružja te planiranja i pripreme nekoliko ubojstava diljem Francuske.

Bivši obavještajac je progonio Gotovinu za vrijeme dok je živio u Francuskoj, jer je bio uvjeren da Gotovina sa suborcima iz Legije stranaca planira državni udar i atentat na francuskog predsjednika Francoisa Mitterranda. Barill je u svojoj knjizi pisao o pljački oružja iz vojarne Foix 1981, za koju je optuživao Gotovinu.

Vezane vijesti

Kod Banja Luke uhićen osumnjičeni pljačkaš HVB Splitske banke

Kod Banja Luke uhićen osumnjičeni pljačkaš HVB Splitske banke

Hrvatski državljanin B.D., osumnjičen za sudjelovanje u pljački šibenske podružnice HVB Splitske banke počinjene 2005. godine, uhićen je na području… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika