31.12.2007. / 12:27

Autor: Nina Tomljanović

SRBIJA-EU

Rehn: "2008. prijelomna za europsku budućnost Srbije"

Rehn je uvjeren kako će Srbija moći bez odlaganja ostvariti punu suradnju s Haškim sudom kako bi ubrzano krenula putem ka Europskoj uniji

''Godina 2008. može postati prijelomna za europsku budućnost Srbije'', kazao je europski povjerenik za proširenje Oli Rehn.

Rehn je uvjeren kako će Srbija moći bez odlaganja ostvariti punu suradnju s Haškim sudom kako bi ubrzano krenula putem ka Europskoj uniji. ''Potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju nadohvat je ruke i to je ključna prekretnica na europskom putu Srbije'', ocijenio je Rehn.

Izrazio je zadovoljstvo parafiranjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju 7. studenog 2007., ocijenjujući da je Srbija to zaslužila, kako zbog tehničke suštine, tako i zbog napretka u ispunjavanju političkih uvijeta.

Što se tičr pitanja Kosova, europski povjerenik je kazao kako je jasno da je status quo neodrživ.''Rad sada treba biti zaključen u jednom koordiniranom, usmjeravanom procesu koji predvodi Europska unija. Svijesni smo naše odgovornosti osiguravanja upravljanja procesom, i mi ćemo to i uraditi'', istaknuo je Rehn.

Na kraju je rekao kako europska zajednica neće biti potpuna sve dok Srbija i regija zapadnog Balkana kao cjelina ne budu integrirani u Uniju.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika