07.01.2008. / 13:47

Autor: Igor Ćutuk

OSJEČKA KRIZA

Đapić: Ako SDP i HDSSB ne sastave vlast, svi trebamo dati ostavke

Ukoliko SDP i HDSSB na utemeljiteljskoj sjednici Gradskog vijeća Osijeka sazvanoj za četvrtak ne sastave vlast, svi bi vijećnici trebali podnijeti ostavke na svoje mandate i tako omogućiti raspisivanje novih prijevremenih izbora. Izjavio je to na današnjoj konferenciji za novinare u Osijeku predsjednik Hrvatske stranke prava Anto Đapić.

Pojasnio je kako SDP i HDSSB, ako u Osijeku žele sastaviti vlast, to trebaju učiniti 10. ovoga mjeseca, a ne čekati istek zakonskih rokova 27. veljače ili prebacivati odgovornost na druge stranke. Prema Đapićevim riječima, SDP i HDSSB žele sastaviti vlast u Osijeku, ali zbog pritiska političke javnosti i nekih drugih odnosa to ne mogu jednostavno izvesti.Osječani, kako kaže, ne mogu zbog toga biti taoci tih stranaka.

Nerealnim je ocijenio prijedlog SDP-a da Poglavarstvo sastave predstavnici svih pet stranaka koje su ušle u Gradsko vijeće, ističući kako HDSSB i SDP traže model formiranja vlasti u Osijeku, a da to pred javnošću može biti opravdano.

Đapić je izmišljotinama nazvao medijska nagađanja prema kojima je on osobno zapreka sastavljanju nove gradske vlasti, rekavši kako mu nijedna stranka u tijeku dosadašnjih razgovora nije poručila da je neko kadrovsko rješenje zapreka za utemeljenje nove vlasti.

"Ako je SDP spreman poduprijeti gradonačelnika iz HSP-a, a da to ne budem ja, to je najmanji problem, ali oni to trebaju javno reći. Ako kažu da sam ja zapreka potpori gradonačelniku iz HSP-a, mi ćemo se u HSP-u o tome dogovoriti za dvije minute", poručio je.

Đapić je predložio da, ako rezultati mogućih ponovljenih izbora ponovno ne omoguće brzo sastavljanje gradske vlasti, pravo za sastav Poglavarstva dobije lista koja dobije najveći postotak glasova, a da je ostale stranke tehnički podupru. Na novinarski upit Đapić je odbacio nagađanja o navodnim sukobima s najbližim suradnicima u Osijeku, Gordanom Matkovićem i Danielom Srbom, rekavši kako sukoba nema, niti za njih ima razloga.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika