07.01.2008. / 14:11

Autor: Igor Ćutuk

SLUČAJ PERATOVIĆ

Policija još nije obrazložila za što tereti privedenoga novinara

Novinar Željko Peratović izjavio je kako je prošloga četvrtka završena kriminalistička obrada, ali da još uvijek ne zna hoće li protiv njega biti podignuta optužnica. U izjavi za HINA-u istaknuo je kako je u petak očekivao da će konačno doznati i zašto ga se konkretno tereti i koji je sadržaj kaznene prijave, no to se nije dogodilo jer, kako je rekao, njemu i njegovu odvjetniku istražni sudac nije odobrio uvid u spis.

Potvrdio je i kako mu je u petak poslijepodne vraćena oprema koju mu je policija zaplijenila još prošle godine u listopadu, nakon što je uhićen zbog sumnje da je na svom blogu odavao državne tajne. Iz računala, koje mu je policija vratila nakon višemjesečne pretrage, izbrisani su sporni dokumenti s oznakom državne tajne, a nije mu vraćeno, kako tvrdi, ni 2.500 do 3.000 stranica dokumenata.

"To nisu državne tajne, nego razni tekstovi koje sam objavljivao u Globusu i Nacionalu", rekao je Peratović. U četvrtak, kada je Peratović bio na policiji na obavijesnom razgovoru radi nastavka pretrage njegovih stvari, vraćeni su mu samo monitor, CD-ovi, telefaks, skener i mobitel.

Zbog sumnje da je na blogu objavljivao dokumente s oznakom državne tajne, Peratović je uhićen 17. listopada prošle godine. Prije privođenja policija mu je temeljem sudskog naloga oduzela računala, CD-ove i nekoliko tisuća dokumenata. Peratović, koji je tvrdio da su sporni dokumenti koje je objavljivao na blogu već bili poznati u javnosti, idući je dan pušten iz policije.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika