08.01.2008. / 10:36

Autor: Igor Ćutuk

SVIJET FILMA

Otkazana 65. dodjela Zlatnih globusa

Ovogodišnja svečanost zbog štraka scenarista zamijenjena konferencijom za novinare

Svečana 65. po redu dodjela Zlatnih globusa, najavljena za nedjelju na Beverly Hillsu, otkazana je zbog štrajka scenarista i zamijenjena konferencijom za tisak, objavili su organizatori.

"Udruga stranih novinara na radu u Hollywoodu objavljuje da će dobitnici Zlatnih globusa u 25 kategorija biti otkriveni na jednosatnoj konferenciji za tisak u hotelu Beverly Hilton, izravno emitiranoj na televizijskoj postaji NBC 13. ovoga mjeseca", objavila je televizijska postaja.

Ta je svečanost obično privlačila brojne zvijezde i gledatelje pred televizijskim ekranima, a predsjednika Udruge stranih novinara Jorgea Camaru tješi jedino činjenica da će dobitnici Globusa biti proglašeni na prvotno predviđen datum. Udruga i NBC odlučili su se svečanost zamijeniti konferencijom za novinare, nakon što su glumci prošlog tjedna najavili bojkot priredbe zbog solidarnosti sa scenaristima u štrajku.

Nisu naveli daljnje informacije o nagradama koje su glavni pokazatelj Oscara koji će se dodijeliti u veljači, kao vrhunac sezone dodjele nagrada u Hollywoodu. Nominirani za Zlatne globuse poznati su od prosinca. Među njima su imena poput Cate Blanchett, Angeline Jolie, Keire Knightley, Georgea Clooneya, Daniela Daya-Lewisa, Denzela Washingtona, Johnnyja Deppa i Toma Hanksa.

Vezane vijesti

Pavić za kredit HBOR-a založio Globus

Pavić za kredit HBOR-a založio Globus

Europapress Holding, tvrtka Ninoslava Pavića, potpisala je sredinom prosinca ugovor modela A+ s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak s kamatom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika