09.01.2008. / 08:28

Autor: Igor Ćutuk

KORUPCIJA

Pri kraju istraga u slučaju Maestro

U nastavku istrage u slučaju Maestro na Županijskom sudu u Zagrebu danas i u petak trebalo bi biti ispitano još sedmero svjedoka, među kojima će se pred sucem ponovno naći i predsjednik Hrvatskoga fonda za privatizaciju Grga Ivezić.

Prema riječima istražnoga suca Borisa Ivančića, nakon toga ostaje još samo ispitivanje Joška Kuzmanića koji je državnim tijelima i pomogao pri otkrivanju korupcije u Fondu, no kada će točno biti saslušan zasad je neizvjesno, jer se liječi u pulskoj bolnici. Inače, Kuzmanić je nedavno državna tijela optužio za nebrigu, tvrdeći da mu država ne želi omogućiti adekvatnu zdravstvenu skrb kako bi spriječili njegovo svjedočenje. USKOK i DORH su to odlučno opovrgnuli.

Kako je za HINA-u jučer potvrdio sudac Ivančić, Kuzmanićevim će iskazom službeno završiti istraga, osim ako Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala ponovno ne zatraži njezino proširenje.

Zbog tajnosti postupka Ivančić nije želio otkriti što mu je na jučerašnjem ročištu izjavilo četvero ispitanih svjedoka. Oni su saslušani u povodu četvrtog proširenja istrage u kojemu se dvojica osumnjičenih, bivši potpredsjednik Fonda Josip Matanović i zagrebački odvjetnik Juraj Parazajder terete da su zlouporabili položaj i ovlasti i od predsjednika uprave Badela 1862. dobili 257.000 kuna. Za primanje mita u slučaju Maestro osumnjičeno je deset osoba, među kojima i trojica potpredsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju - Matanović, Robert Peša i Ivan Gotovac.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika