09.01.2008. / 10:20

Autor: Igor Ćutuk

POLITIKA

Jurčić: Nije mi ponuđeno mjesto u Vladi

SDP-ov premijerski kandidat i bivši ministar gospodarstva Ljubo Jurčić za Nacional.hr danas je opovrgnuo da mu je HDZ ponudio mjesto u novoj vladi. "Ni mandatar Ivo Sanader niti bilo tko drugi nije mi nudio nikakva mjesta u novoj vladi. Politički ne razgovaramo, iako se družimo", istaknuo je Jurčić, dodavši kako su razlike u političkim stavovima između njega i Sanadera ipak prevelike. "Naši se stavovi i politička uvjerenja razlikuju, no to nije razlog da se družimo ili da popijem kavu s nekim. No to, ponavljam, nema veze s političkim stavovima", zaključio je Jurčić.

Jurčić je, kako piše današnji Jutarnji list, od mandatara Ive Sanadera navodno u više navrata dobio kadrovske ponude, a pokušaji da se stupi u kontakt s njim, tvrdi list, pozivajući se pouzdane izvore, išli su s više mjesta iz HDZ-a.

Prvi kontakt uspostavljen je u Hercegovini, i to odmah nakon što je Jurčić izgubio mjesto premijerskog kandidata SDP-a i otišao u Hercegovinu na odmor, no on je tada navodno odbio HDZ-ov poziv. Kada se vratio u Zagreb nekoliko dužnosnika HDZ-a pokušalo je obaviti s njim drugi razgovor o mogućem angažmanu u novoj vlasti, no Jurčić je i to odbio, doznaje Jutarnji i naglašava da je, iako do ozbiljnih razgovora nije došlo, taj pokušaj HDZ-a politički iznimno releventan.

HDZ je Jurčiću 2003. nudio mjesto u Vladi, no on nije želio ostati na poziciji ministra gospodarstva na koju ga je doveo Ivica Račan. Nakon aktualnih izbora u studenom u političkim se kuloarima pojavila zasad još uvijek nepotvrđena informacija da HDZ pokušava pridobiti za sebe i neke SDP-ove zastupnike, a govorilo se čak i da dvojica SDP-ovih zastupnika nisu sigurni i da bi mogli glasovati za Sanaderovu Vladu ili sudjelovati u njoj.

Mandatar nove vlade Ivo Sanader prije nekoliko dana je u intervjuu na Radiju Split hvalio SDP-ova kandidata za ministra gospodarstva na prethodnim izborima Branka Grčića. Pozitivno se izjasnio o Grčićevu radu u timu za pregovore s Europskom unijom te potvrdio da bi Grčić mogao biti vrlo dobar kandidat za ministarsko mjesto. Odmah je doduše pojasnio kako Grčićev ulazak u Vladu u sadašnjoj političkoj situaciji ne bi bio razuman, ali ga je javno stavio u kontekst ministarskih kandidata. Grčić je, inače, Jurčićev kadar u SDP-u i upravo su njih dvojica trebali biti glavni SDP-ov tim za gospodarsku politiku da je SDP došao na vlast.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika