09.01.2008. / 10:53

Autor: Igor Ćutuk

HOLLYWOOD

Dodjela Oscara unatoč štrajku scenarista

Ovogodišnja svečanost dodjele filmskih nagrada Oscar neće biti dovedena u pitanje usprkos štrajku scenarista, zbog kojega je u Hollywoodu već otkazana nedjeljna dodjela Zlatnih globusa.

Organizatori Oscara potvrdili su kako će svečanost dodjele biti održana unatoč štrajku scenarista, za koji izražavaju uvjerenje da će uskoro biti okončan. Za otkazivanje Zlatnog globusa presudna je bila podrška glumaca scenaristima.

Nakon što su glumci objavili da se solidariziraju sa scenaristima i da nemaju namjeru doći na dodjelu nagrada, objavljeno je kako će umjesto svečanosti biti održana tek konferencija za novinare organizatora Zlatnog globusa.

Izvršni direktor dodjele najprestižnije američke filmske nagrade Bruce Davis izjavio je kako unatoč aktualnom stanju planovi oko Oscara teku neometano. Prisjetio se i 2003. godine, kada je zbog rata Amerike i Iraka, također bilo upitno hoće li se održati dodjela filmskih nagrada, ali i druge slične manifestacije. Ostaje neriješen problem tko će pisati scenarij za dodjelu, jer je udruga scenarista Writers Guild of America West koja štrajka zabranila svojim članovima da sudjeluju u izradi scenarija za dodjelu Oscara.

Vezane vijesti

"Rango" dobio Oscara za animirani film, "Udefeated" za dokumentarni

"Rango" dobio Oscara za animirani film, "Udefeated" za dokumentarni

Oscara za najbolji animirani film osvojio je "Rango" Gorea Verbinskog, dok je najboljim dokumentarnim filmom proglašen "Undefeated" Daniela Lindsaya… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika