09.01.2008. / 14:06

Autor: Goran Jurić

SLUČAJ GLAVAŠ

Udruga sudaca komentirala Sanaderove izjave

U današnjem priopćenju za javnost Udruga hrvatskih sudaca osvrnula se na jučerašnju izjavu Predsjednika Vlade, Ive Sanadera koji je jučer konstatirao da će Glavaš sudjelovati na konstituirajućoj sjednici Sabora.

U priopćenju stoji da su suci svjesni svih ustavnih, zakonskih i poslovnih aspekata položaja optuženog Branimira Glavaša s obzirom na činjenicu da je on izabran i za zastupnika u Hrvatski Sabor. UHS također ne dvoji niti da je Sanader upoznat sa svim aspektima i mogućim rješenjima ove situacije.

Prema mišljenju UHS-a, šira javnost u RH nije i ne može biti upoznata s pravnom složenošću Glavaševa predmeta te apeliraju na dužnosnike da svojim izjavama ne stvaraju dojam da su sudske odluke već donesene ili da su one donesene pod nedozvoljenim utjecajem, mimo nadležnog suda i mimo za to predviđene procedure. Takvim izjavama se "oslabljuje ionako krhki položaj sudbene vlasti kojeg ona ima u javnosti".

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika