05.08.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

TORINO

TALIJANI ISTRAŽUJU ULOGU DOUGLASA HURDA U PRIVATIZACIJI TELEKOMA SRBIJE


Talijanski sudski organi su pokrenuli istragu o privatizaciji Telekoma Srbije, a ključni čovjek istrage je Lord Hurd, koji je kao predstavnik savjetodavne kuće NatWest market sudjelovao u prodaji 49% ove tvrtke Telecomu Italia i grčkoj grupaciji OTE, javljaju u ponedjeljak britanski mediji. .
Slobodan Milošević je obećao potpuno razotkriti način na koji su način vođe zapadnih zemalja davali potporu njegovoj politici, a visoko na toj listi je i Lord Douglas Hurd.
Financijska injekcija dobivena prodajom dijela ove tvrtke omogućila je Slobodanu Miloševiću zadržavanje vlasti nakon velikih demonstracija 1997. godine. Samo od prodaje 29% Telekoma Srbije Telecomu Italiji, Milošević je dobio 890 milijuna DM, dok nije poznata cijena koju je dobio za 20% od grčkog OTE-a.
Torinski javni tužitelji Bruno Tinti i Paolo Storari su zatražili pomoć londonskih kolega u istrazi o lažnom računovodstvu, podmićivanju i pronevjeri prilikom ovih transakcija pri kojima je savjetodavac bio Lord Hurd.
On je prve kontakte kao pregovarač NatWesta s Miloševićem imao samo 12 mjeseci nakon što je odstupio s mjesta ministra vanjskih poslova Velike Britanije, a našoj je javnosti poznat kao Miloševićev simpatizer i žestoki protivnik ukidanja embarga na oružje Hrvatskoj i BiH tijekom devedesetih.

Vezane vijesti

Ukida se namet teleoperaterima

Ukida se namet teleoperaterima

Od 1. srpnja ukinut će se šest postotni porez teleoperaterima na usluge u mobilnoj telefoniji, predložila je Vlada na današnjoj sjednici. Kako je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika