10.01.2008. / 08:40

Autor: Igor Ćutuk

DORH

Odvjetništvo traži pritvor za bjelovarskog policajca

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podnijelo je istražni zahtjev i zatražilo pritvor za nasilnog policajca iz Bjelovara osumnjičenog da je nanio teške tjelesne ozljede mladiću Josipu Matiću koji je potom pao u komu i preminuo.

Državno odvjetništvo objavilo je kako je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je policijski službenik Interventne jedinice Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske 23. prosinca prošle godine, nakon što je zaustavio automobil u kojemu se među trojicom putnika nalazio i preminuli 22-godišnji mladić, u namjeri da ga teško ozlijedi snažno udario šakom u glavu. Matić je pri padu udario u vrata automobila i asfaltnu podlogu te zadobio prijelom lijeve sljepoočne kosti, uslijed čega je došlo do krvarenja iz lijevog uha, edema mozga i kome. Mladić je preminuo 30. prosinca u KBC-u Zagreb.

U istražnom zahtjevu protiv osumnjičenika je predloženo određivanje pritvora. Nasilni policajac posljednjih je mjeseci akter još nekoliko incidentnih situacija. Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru navodi tako da je zaprimilo kaznenu prijavu te ju sredinom prosinca odbacilo jer nije bilo osnovane sumnje da je s još trojicom prijavljenih počinio kazneno djelo na štetu jednoga 41-godišnjaka. Postupajući po drugoj kaznenoj prijavi protiv istog osumnjičenika, zaprimljenoj krajem studenoga, Odvjetništvo u Bjelovaru zatražilo je provođenje izvida po prispijeću kojih će protiv 33-godišnjaka podnijeti optužni prijedlog zbog kaznenih djela počinjenih na štetu jednog 17-godišnjeg maloljetnika.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika