10.01.2008. / 09:32

Autor: Igor Ćutuk

SLOVENIJA

Kacin: ZERP udaljio Hrvatsku od EU

"Hrvatska se odlukom o primjeni Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa uvelike diskvalificirala i udaljila od Europske unije", izjavio je slovenski zastupnik u Europskom parlamentu Jelko Kacin za današnje izdanje sarajevskog Dnevnog avaza.

Kacin je dodao kako Hrvatska može postati aktivnija u odnosima s Europskom unijom kada budu formirani nova Vlada i Sabor i to ne izjavama, nego radom i odlukama. Kacin se u intervjuu Dnevnom avazu osvrnuo i na nedavnu izjavu slovenskog premijera Janeza Janše da je Bosna i Hercegovina veća prijetnja stabilnosti Balkana od Kosova.

"Političke elite u oba entiteta u BiH morale bi praksom u narednim tjednima dokazati da je njegova provokacija nerealna i uputiti ga da da pozitivniju ocjenu i perspektivu", rekao je Kacin, zaključivši kako se, ovisno o spremnosti političara u BiH da to učine, mogu ocjenjivati i izgledi da ta zemlja potpiše prošle godine parafirani Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Europskom unijom.

Vezane vijesti

Međimurci rade, Dalmatinci i Slavonci se inate

Međimurci rade, Dalmatinci i Slavonci se inate

Vođa Kukuriku koalicije, Zoran Milanović, sudjeluje u Facebook chatu putem kojeg odgovara na pitanja građana, koje su mu postavljali tijekom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika