16.01.2008. / 12:39

Autor: Goran Jurić

MACWORLD

Apple predstavio novi prijenosnik

Na jučerašnjem MacWorldu u San Francisku Apple je kao najveću novost predstavio MacBook Air, najtanji prijenosnik na svijetu. Debljina kojom se ovaj prijenosnik ponosi kreće se od četiri milimetra na najtanjem dijelu do malo manje od 2 centimetra. Novi MacBook opremljen je zaslonom od 13.3 inča, a težak je samo 1.36 kilograma.

Kako bi postigao ove dimenzije Apple je odlučio izbaciti optički čitač, kao i žično mrežno sučelje koje je za MacBook Air potrebno nabaviti posebno. Sve to i nije veliki minus s obzirom da je podrška za bežično umrežavanje napravljena po novom IEEE 802.11n standardu koji omogućuje puno veće brzine prijenosa, a ujedno je i kompatibilan sa starijim bežičnim standardima. Isto tako, moguće je zasebno kupiti i vanjski čitač optičkih medija.

Tipkovnica pune veličine opremljena je pozadinskim osvjetljenjem, a iznad zaslona je ugrađena i kamera. Baterija bi ovaj prijenosnik trebala držati na životu čak pet sati. Narudžbe za MacBook Air su već počele, a cijena se u Americi, ovisno o odabranim komponentama, kreće od 1800 do 3100 dolara.

Osim prijenosnika, Apple je najavio i nadogradnju softvera za iPhone te uređaj za pohranu sigurnosnih kopija podataka – Time Capsule.

Novost za ljubitelje filmova je ugovor potpisan između kompanije Twentieth Century Fox i Applea koji će omogućit kupcima DVD-ova besplatno skidanje digitalne kopije filma koristeći iTunes.

Vezane vijesti

Direktor Applea Tim Cook odbio isplatu 75 milijuna dolara

Direktor Applea Tim Cook odbio isplatu 75 milijuna dolara

Direktor informatičkog diva Apple, Tim Cook, odustao je od 75 milijuna dolara dividende od dionica kojima je tvrtka nagradila svoje zaposlenike,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika