16.01.2008. / 02:05

Autor: Marijana Zrinjski

HRVATSKA

Mesić razriješio generala Lucića

Hrvatski predsjednik i zapovjednik Oružanih snaga RH, Stjepan Mesić danas je formalno razriješio generala zbora Josipa Lucića dužnosti načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH. Još se ne zna koju će dužnost Lucić biti premješten.

U odsutnosti načelnika, a u okviru redovitog postupka, tu dužnost od sutra će obavljati zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, general pukovnik Slavko Barić. Kako bi se imenovao novi načelnik, Vlada mora predložiti novog načelnika, nakon čega se članovi nadležnog odbora Sabora moraju očitovati o tom imenovanju. Tada predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga mogu imenovati novog načelnika Glavnog stožera.

Podsjetimo, Lucić je uoči Božića sudjelovao u lovu na veprove oko čega je izbila velika afera. Na fotografijama snimljenim tijekom lova, bio je i haaški optuženik kojem je haaški sud odredio pritvor, Mladen Markač i bivši ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin koji je radi toga odstupio s dužnosti. Jedan od rijetkih koji je tada branio Lucića, odnosno nije zahtijevao njegovu odgovornost bio je predsjednik Mesić.

Vezane vijesti

Markač uspješno operiran

Markač uspješno operiran

General Mladen Markač, optužen na 18 godina zatvora za zločine u Oluji i nakon nje, uspješno je krajem svibnja operiran na kardiovakularnom odjelu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika