16.01.2008. / 14:33

Autor: Marijana Zrinjski

TUŽITELJSTVO BIH

U Srebrenici se otvara poseban Ured za ratne zločine

Do kraja ožujka u Srebrenici bi se, u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, trebao otvoriti posebni ured Odjela za ratne zločine koji će se baviti istragom o zločinima počinjenim na tom području.
Kako je danas u Sarajevu objasnio voditelj tog Odjela, David Schwendiman taj bi ured trebao olakšati rad posebnog tima koji radi na predmetima ratnih zločina počinjenih u Srebrenici. Ako Ured bude uspješan u svom radu, slični će se otvoriti i u drugim dijelovima BiH, gdje su tijekom rata počinjeni masovni zločini.

“Tužiteljstvo BiH provelo je istragu o ratnoj prošlosti 36 sadašnjih pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske za koje se sumnjalo da su također bili umiješani u masovne zločine, počinjene nad srebreničkim Bošnjacima nakon što su srpske postrojbe zauzele tu enklavu u srpnju 1995. godine. Ti su policajci suspendirani s dužnosti kada je istraga otvorena”, kazao je Schwendiman, te dodao da će informacije koje je skupilo državno tužiteljstvo biti proslijeđene ravnatelju policije RS Urošu Peni.

Istraga o policajcima RS za koje se pretpostavljalo da su povezani s genocidom počinjenim u Srebrenici, najavio je, biti će nastavljena.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika