17.01.2008. / 08:25

Autor: Igor Ćutuk

POSKUPLJENJA

SDP poziva radnike na ulice

Zbog vala poskupljenja i nastavka divljanja cijena iz glavne oporbene stranke najavili podršku sindikalnim prosvjedima

SDP će, kao što je to nedavno dao naslutiti i predsjednik stranke Zoran Milanović, podržati skorašnje sindikalne prosvjede te pozvati svoje članove da im se aktivno pridruže. Najavio je to u današnjem Večernjem listu član Izvršnog odbora SDP-a zadužen za radnička i sindikalna pitanja i bivši sindikalac Damir Gašparović.

Gašparović pojašnjava da SDP ne može mirno gledati divljanje cijena i val poskupljenja koja srozavaju ionako nizak standard većine građana te dodaje kako sindikati ovoga puta imaju ozbiljnu podršku u članstvu koje želi prosvjede.

"Metalna i tekstilna industrija u lošem su stanju, plaće su jadne, a i članstvo jednog od najvećih sindikata, PPDIV-a, nezadovljno je. Mislim da ima dosta podrške i da bi pamento koordinirana akcija pokazala snagu sindikata za kojom radnici vape", ističe Gašparović.

Podršku sindikatima najavio je i predsjednik Kluba zastupnika HNS-a i bivši sindikalac Dragutin Lesar. Začuđuje ga, kaže, najava formiranja nekakvoga povjerenstva za praćenje cijena, jer GSV nije ukinut i njegova je zadaća upravo da prati što se zbiva i poduzima mjere.

"Znači li to da su se sindikati odrekli rada u GSV-u ili ne žele u njemu sudjelovati, još ne znam, moram razgovarati s njima, no jedno je sigurno, majstor Ivo kupuje vrijeme ovakvim pokušajima. Kako bilo, kada nas sindikati pozovu sigurno ćemo se pridružiti svim aktivnostima", ističe Lesar za današnji Večernjak.

Nijedan sugovornik nije se htio izjasniti o 12. travnju kao datumu prosvjeda jer se, kako kažu, ne žele miješati u unutarnje stvari sindikata, ali su svjesni da ima mišljenja da je sredina travnja malo predaleko. Glavni tajnik HSP-a Vlado Jukić iznio je mišnjenje da je najava sindikalnog prosvjeda preuranjena.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika