17.01.2008. / 13:14

Autor: Igor Ćutuk

RADNIČKI PROSVJEDI

Sever: Neka nas SDP podrži konkretnim mjerama

Nezavisni hrvatski sindikati odustat će od prosvjeda samo ako Vlada i poslodavci donesu dugoročne mjere za zaustavljanje divljanja cijena i daljnjeg pada standarda građana. Milanoviću poručuju kako očekuju konkretne poteze kojima će ih uvjeriti da je SDP-u bitno radništvo

"Ako je SDP-u doista važna dobrobit radnika neka se založe kod gradskih vlasti Rijeke i Zagreba za smanjenje cijena komunalija koje su upravo u tim gradovima bitno ugrozile standard građana", izjavio je za Nacional.hr predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

Komentirajući najave iz SDP-a prema kojima je ta stranka spremna pozvati svoje članstvo da se priključi travanjskim radničkim prosvjedima, Sever je naglasio kako sindikalcima nije cilj prosvjedovati, nego pokrenuti sve koji mogu utjecati na zaustavljanje daljnjih poskupljenja i izlazak zemlje iz aktualne gospodarsko-socijalne krize.

"Ako SDP konkretno, a ne parolama, pokaže da im je radništvo doista bitno to ćemo pozdraviti, jer ćemo zajedno biti učinkovitiji prema Vladi i poslodavcima oko rješavanja nekih od gorućih pitanja", rekao je Sever. Istaknuo je da s Vladom ne mogu razgovarati o snižavanju cijena kruha, ulja i živežnih namirnica, jer je to u sferi privatnog sektora, no očekuju da će Vlada donijeti mjere koje će utjecati na snižavanje cijena, dok od poslodavaca traže da odustanu od, kako je rekao, profita i dobiti pod svaku cijenu.

"Od Vlade očekujemo da korigira poreznu politiku, smanji trošarine, donese mjere koje će poslodavcima dati temelja za snižavanje cijena i povišenje plaća radnika, što od njih i očekujemo", pojasnio je Sever, dodavši kako je vrijeme da se sve, kako ih je nazvao, elite u zemlji izjasne što mogu učiniti kako se izašlo iz krize.

"Sve dok ne budu donesene konkretne mjere u tom smjeru, nastavit ćemo s pripremama prosvjeda", zaključio je Sever.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika