20.01.2008. / 11:08

Autor: Igor Ćutuk

AFERA VEPAR

Sanader ispituje odgovornost šefa Vojne tajne službe

Vlada će se o generalskom lovu i odgovornima očitovati čim dobije izvještaj od Vojne sigurnosne službe o tom događaju

Vlada je od Vojne tajne službe na čijem je čelu Gordan Čačić zatražila izvještaj o tzv. generalskom lovu u kojemu je bio i general Mladen Markač, objavio je Jutarnji list.

"Još se čekaju podaci Vojne sigurnosne agencije o tome lovu, a kad ih dobijemo, očitovat ćemo se o događaju i odgovornosti službe", izjavio je glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun.

Takvim je odgovorom, piše Jutarnji, Mehun izbjegao izravan odgovor na pitanje hoće li tzv. generalski lov ravnatelja Vojne tajne službe stajati funkcije, nakon što je predsjednik Mesić upozorio da je upravo njegova služba odgovorna za događaj.

Obrana generala Mladena Markača jučer je povukla žalbu na prvostupanjsku odluku Haškog suda o ukidanju boravka na slobodi generala Markača i to na njegov osobni zahtjev.

"To smo učinili na zahtjev našeg klijenta", rekao je za HINA-u Markačev branitelj Goran Mikuličić, ne želeći podrobnije pojasniti razloge takva postupka. Dodao je tek kako je Markač svjestan da je pogriješio.

Obavijest o povlačenju žalbe sudu je predana u petak u vrijeme kada je na statusnoj konferenciji na Haškom sudu najavljeno da se početak suđenja u predmetu Gotovina, Čermak i Markač očekuje u tjednu iza 10. ožujka.

General Markač 30. prošlog mjeseca prebačen je u Haag zbog kršenja uvjeta boravka na privremenoj slobodi, nakon što je osam dana ranije sudjelovao u lovu na veprove na Bilogori.
Haaški sud ukinuo mu je boravak na slobodi do početka suđenja i izdao nalog za uhićenje

i prebacivanje u Haag. Haški je sud to učinio tek nakon što je potvrđeno da je general napustio kućni pritvor, a da hrvatske vlasti nisu same poduzele mjere koje su bile obvezne provesti u takvom slučaju.

Vezane vijesti

Markač uspješno operiran

Markač uspješno operiran

General Mladen Markač, optužen na 18 godina zatvora za zločine u Oluji i nakon nje, uspješno je krajem svibnja operiran na kardiovakularnom odjelu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika