21.01.2008. / 12:33

Autor: Marijana Zrinjski

ZAGREB

Krstičević odbio dati iskaz haaškim istražiteljima

Umirovljeni hrvatski general Damir Krstičević danas je odbio dati iskaz haaških istražiteljima o akciji "Oluja", izravno vezanoj za suđenje Gotovini, Čermaku i Markaču, u zagrebačkom sjedištu suda.

Iako je Krstičević, inače prvi od petnaestak hrvatskih časnika nedavno pozvanih na razgovor s haškim istražiteljima, na sastanak pozvan kao osumnjičenik, istražitelji su mu na početku razgovora dali do znanja da tužiteljstvo Haškog suda ne vodi istragu protiv njega, i ne može i neće podići optužnicu. "To automatski znači da je on u biti pozvan kao svjedok", objasnio je izjavio je njegov odvjetnik Mitko Naumovski dodajući kako je u toj situaciji Krstičević rekao da ne želi dati svoj iskaz zbog toga što mu je rečeno da bi mogao biti potencijalni svjedok obrane generala Gotovine . Time smo završili razgovor", rekao je Naumovski.

Branitelji generala Gotovine prošli su mjesec, nakon što su saznali za pozive hrvatskim časnicima, podnijeli zahtjev raspravnom vijeću za hitnom zaštitom svojih svjedoka. Odvjetnik Gotovine, Luka Mišetić tada je istaknuo da je haško tužiteljstvo završilo sve istrage, te da ne postoji mogućnost za novim osumnjičenicima. Naime, izlaznom strategijom Haškog suda koju je odobrilo Vijeće sigurnosti UN-a nije previđena mogućnost podizanja novih optužnica, odnosno osumnjičenika.

Brigadir i saborski zastupnik Ante Kotromanović svoj bi iskaz trebao dati sutra.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika