21.01.2008. / 15:41

Autor: Igor Ćutuk

ANDRIJA GETOŠ

Faber je iznudio iskaz moje kćeri protiv Glavaša

Andrija Getoš, otac trećeoputužene u slučaju "selotejp" na sudu je izjavio kako je bivši načelnik osječke policije od njegove kćeri zatražio da lažnim priznanjem potvrdi iskaz zaštićenog svjedoka o likvidacijama osječkih Srba

Vladimir Faber iznudio je iskaz Gordane Getoš Magdić u procesu protiv Branimira Glavaša, ustvrdio je svjedočeći danas na Županijskom sudu u Zagrebu otac optužene Andrija Getoš.

Prema Getoševu svjedočenju, bivši je načelnik osječke policije od njegove kćeri zatražio da lažnim priznanjem potvrdi iskaz zaštićenog svjedoka koji je opisao odvođenje i likvidacije osječkih Srba na obali Drave 1991. godine.

"Faber je rekao da ju svi terete i da se može izvući samo ako prizna da je bila teklić", izjavio je Andrija Getoš na Županijskom sudu, naglasivši da je od početka znao da to nije istina i da je za sve imao dokaze.

Andrija Getoš tvrdi da je s Vladimirom Faberom razgovarao dan nakon što mu je kći uhićena u listopadu 2006. godine te da je s njima u društvu bio i osječki odvjetnik Radoslav Arambašić, koji je kasnije prisustvovao i potpisivanju Gordanina spornog priznanja protiv Glavaša.

"Faber je rekao da ima utjecaj na Komisiju za pomilovanja, a ja sam mu odgovorio da i ja poznam predsjednika Mesića, ali da to nije razlog da se lažno tereti sebe i druge", prisjetio se u današnjem iskazu sudu Andrija Getoš.
"Kada je nakon policije dovedena na sud bila je vidno preplašena, mokra, iscrpljena i neispavana", rekao je Getoš. Otac optužene dodao je i kako je nakon što je saznao da je Gordana potpisala lažno priznanje počeo tražiti novog odvjetnika, jer je za sve odgovornim smatrao Radoslava Arambašića.

Kako je izvijestila HINA, Sudsko vijeće danas je odbilo zahtjev obrane da se na sudu ne saslušaju Faber i još nekoliko osječkih policajaca, čija bi svjedočenja trebala rasvijetliti je li iskaz Gordane Getoš Magdić u policiji bio iznuđen. Odluku o izuzeću tužiteljice Jasmine Dolmagić sudsko je vijeće prepustilo zagrebačkoj županijskoj državnoj odvjetnici, no do njene odluke Jasmina Dolmagić neće moći raditi na predmetu, pa je izašla iz sudnice, čime optužbu zasad zastupa jedan tužitelj. U nastavku suđenja svjedočio je i brat trećeoptužene Tomislav Getoš.

Vezane vijesti

Brkić: 'Vozio sam Porsche kao i ostali'

Brkić: 'Vozio sam Porsche kao i ostali'

Luksuzni Porsche panamera vozili su dužnosnici Ravnateljstva policije, izvještava Večernji list. Iz MUP-a tvrde kako vozilo nikada nije bilo plaćeno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika