Objavljeno u Nacionalu br. 636, 2008-01-21

Autor: Ante Mihić

S mnogo nestrpljenja su svi zaljubljenici u automobile čekali pojavljivanje Fiata 500 na hrvatskom tržištu. Prve fotografije, ali i prvi komentari automobilskih stručnjaka dali su naslutiti da će Fićo ponovo oduševljavati svojim dimenzijama i dizajnom. Doduše Fiat 500 nema motor u stražnjem dijelu i agregati su mnogo snažniji od 500 i 750 kubika koliko su nekada imali automobili ovog popularnog modela, ali sve ostalo je gotovo isto. Dizajnerski, naravno, sve je otišlo u futurističkom smjeru, ali dok smo sjedili u Fići, ponovo smo bili dio prošlosti.

Testni Fiat 500 imao je motor od 100 KS i bio je užitak voziti se gradskim ulicama automobilom izrazito malih dimenzija, a snažnog motora. Detalji, brojač okretaja i brzinomjer, kožnati upravljač, naplatci, udobna sjedala, sve je u Fiatu 500 gotovo besprijekorno. Vozne karakteristike su također jako dobre jer automobil se vrlo dobro ponašao pri većim brzinama bez podrhtavanja i prevelike buke. Najveća mana ovog automobila mogla bi biti cijena od 11.400 eura koliko se mora izdvojiti za njegov osnovni model. Testni model sa svom opremom stoji 16.000 eura, što će mnoge odvući od nauma da kupe ovo vozilo. Ipak Fićo će vrlo brzo pronaći svoje mjesto na tržištu jer sigurni smo da će oduševiti sve one koji ga namjeravaju kupiti isto onako kako je oduševio i nas.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Dio čitatelja sigurno se sjeća putovanja na more po ljetnim vrućinama u već kultnim Renault „četvorkama“. Klima uređaja nije bilo, a u auto se jedva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika