22.01.2008. / 09:09

Autor: Marijana Zrinjski

SANADER JANŠI

"Za Hrvatsku ne postoji nikakav ultimatum"

"Za Hrvatsku ne postoji nikakav ultimatum od bilo koje strane, pa tako ni od strane ministra vanjskih poslova Slovenije. Apeliram još jednom na sve čimbenike, prije svega na Sloveniju, a tako će se ponašati i Hrvatska kao članica Vijeća sigurnosti, da se ponašamo europski, znači da nitko nikome ne može postavljati ultimatume", ovim je riječima premijer Ivo Sanader, komentirao činjenicu da danas istječe rok od tjedan dana koji je slovenski ministar vanjskih poslova Dmitrij Rupel postavio Hrvatskoj da povuče odluku o primjeni ZERP-a. Dodao je kako je Hrvatska pokrenula inicijativu da se ZERP raspravi u kvadrilaterali s Europskom komisijom, Italijom i Slovenijom razmotri ZERP, ali da još nitko nije reagirao na tu inicijativu.

Slovenski premijer Janez Janša jučer je pak izjavio da s Hrvatskom nisu u toku nikakvi tehnički razgovori o ZERP-u jer "Hrvatska nije dala nikakav novi prijedlog". Rješenje je, tvrdi, ili da Hrvatska opozove odluku o ZERP-u ili da ponudi rješenje koje bi bilo prihvatljivo Sloveniji, Italiji i Europskoj komisiji.


Vezane vijesti

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Slovenska demokratska stranka (SDS) koju vodi premijer Janez Janša trenutačno ima najveću potporu slovenskih birača, a na drugom i trećem mjestu su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika