22.01.2008. / 10:19

Autor: Marijana Zrinjski

SAD

Obama i Hillary oštro se sukobili na debati

Dvoje demokratskih kandidata na američkim predsjedničkim izborima Hillary Clinton i Barack Obama, sukobili su se u televizijskog debati koju su mediji opisali kao "vrlo zajedljivu s puno niskim udaraca". Na verbalnom obračunu, samo dva tjedna prije izbora za predsjedničkog kandidata, raspravljali su između ostalog, o ekonomiji i rasnim pravima, te o ratu u Iraku, točnije napadali su politiku trenutačnog predsjednika Georgea Busha.

Obama je optužio bivšu prvu damu da će reći sve kako bi pobijedila na izborima., na što mu je ona odgovorila da je teško raspravljati s nekim tko nikada nije preuzeo odgovornost za niti jedan glas koji je dobio. Obama je zatim rekao Hillary Clinton da je on pomagao nezaposlenima u Chicagu, dok je ona bila "odvjetnica koja je sjedila na čelu Wal-Marta". Ona mu je na to odbrusila da se borila protiv loše politike republikanaca dok je on prakticirao pravo i predstavljao svog donatora u njegovom malom gospodarskom poslu, aludirajući na Antoina Tonyja Rezka koji je suočen s optužbama za prevaru. Naime, Obamina kampanja dala je humanitarnim udrugama novac koji je primila od donora poveznaih s Rezkom.

Bivši senator North Caroline John Edwards, također kandidat na izborima i treći sudionik debate, s Hillary Clinton napao je Obamov plan za zdravstvo. Taj plan, smatraju nije dobar jer ne pokriva svakog bolesnika. "Ako ne započnete s trudom oko univerzalne zdravstvene njege, mi znamo, a i naši članovi Kongeresa, da nikada nećete doći do tamo. Ako se demokrat ne zalaže za univerzalnu zdravstvenu njegu koja uključuje apsolutno svakog Amerikanca, vidjet ćete posljedice onoga što to znači", rekla je Hillary Clinton.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika