22.01.2008. / 18:17

Autor: Igor Ćutuk

OSCAR

Neizvjesno održavanje dodjele Oscara

Organizatori Oscara uvjeravaju kako neće doći do otkazivanja svečanosti dodjele prestižne filmske nagrade i da Oscar zbog štrajka scenarista neće dijeliti sudbinu nedavno otkazanog Zlatnog globusa

Još je neizvjesno hoće li večeras biti održana glamurozna svečanost dodjele prestižnih filmskih nagrada Oscar, koja je dovedena u pitanje zbog štrajka scenarista. Iako je izvršni direktor američke filmske nagrade Bruce Davis danas ponovio kako Oscar neće dijeliti sudbinu nedavno otkazanog Zlatnog globusa, zasad nema potvrda da scenaristi i glumci neće bojkotirati svečanost.

Za prestižnu filmsku nagradu najviše nominacija, ukupno u čak osam kategorija, ove su godine odnijeli filmovi "No Country For Old Men" braće Coen i "There Will Be Blood" Paula Thomasa Andersona.

Cate Blanchett nominirana je u dvije kategorije - za sporednu ulogu u biografskom filmu o Bobu Dylanu "I'm Not There" i za glavnu ulogu u filmu "Zlatno doba kraljice Elizabete", u kojem po drugi put tumači britansku kraljicu Elizabetu I. Očekuje se da će australska glumica dobiti Oscara za barem jednu od uloga.

U kategoriji glavne glumice ove su godine nominirane Julie Christie, koja glumi ženu oboljelu od Alzheimerove bolesti u filmu "Away From Her", francuska glumica Marion Cotillard za ulogu kraljice šansone Edit Piaf u filmu "La Vie En Rose", Laura Linney za film "The Savages" i mlada Ellen Page za ulogu u nezavisnom hitu "Juno".

Za najbolju glavnu mušku ulogu nominirani su George Clooney, Johnny Depp, Tommy Lee Jones, Daniel Day-Lewis i Viggo Mortensen.

Vezane vijesti

"Rango" dobio Oscara za animirani film, "Udefeated" za dokumentarni

"Rango" dobio Oscara za animirani film, "Udefeated" za dokumentarni

Oscara za najbolji animirani film osvojio je "Rango" Gorea Verbinskog, dok je najboljim dokumentarnim filmom proglašen "Undefeated" Daniela Lindsaya… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika