22.01.2008. / 18:57

Autor: Igor Ćutuk

HRT

Hloverka i Stanković žestoko se sukobili zbog Zmage

Na Prisavlju je umalo došlo do fizičkog obračuna između Branimira Bilića i Aleksandra Stankovića zbog uvredljivog tona kojim je autor emisije "Nedjeljom u dva" nastupio prema glavnoj urednici, nakon što mu je prigovorila zbog dovođenja slovenskog ultranacionalista

Na HTV-u je jučer zbog gostovanja Zmage Jelinčiča u emisiji "Nedjeljom u dva" na kolegiju Informativnog programa umalo došlo do fizičkog obračuna između autora sporne emisije Aleksandra Stankovića i člana kolegija Branimira Bilića, doznaje Jutarnji list.

Svađa je navodno započela kada je urednica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak-Srzić ponovo prigovorila Stankoviću na dovođenju Jelinčiča. Stanković joj je, kako prenosi list, uvredljivim tonom prigovorio što je u javnosti rekla da nije mogla znati što on sprema, jer je bila na pretragama.

"Ako si bolesna, otvori bolovanje, a nemoj se izvlačiti da ne možeš uređivati program", rekao je Stanković. Odbio je ispričati se, što su od njega zatražili svi članovi kolegija, rekavši kako stoji iza svake riječi.

Prema pisanju Jutarnjeg, sa stolca je tada skočio član kolegija Branimir Bilić i povišenim tonom od Stankovića zatražio ispriku, no situacija se na kraju ipak smirila. Prije incidenta na Prisavlju je najavljeno da će urednici emisija ubuduće dogovarati izbor gostiju na kolegiju Informativnog programa, kako se ne bi dogodilo da se u eteru javne televizije nađu gosti koji, što je bio slučaj s gostovanjem slovenskog ultranacionalista Zmage Jelinčiča, raspiruju mržnju i dovode do stvaranja nepotrebnih tenzija među državama, a pripazit će se i da dovođenje gostiju ubuduće ne bude inspirirano isključivo kriterijem podizanja gledanosti emisija.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika