23.01.2008. / 08:55

Autor: Igor Ćutuk

ZAOSTALA MINA

U Maksimiru evakuacija zbog bombe

Stanovnici nekoliko maksimirskih ulica već su četvrti put u mjesec dana evakuirani zbog zaostalih eksplozivnih naprava iz vremena savezničkog bombardiranja Zagreba

Stanovnici nekoliko ulica u zagrebačkom Maksimiru danas su evakuirani nakon što je ponovno, četvrti put u mjesec dana, pronađena zaostala eksplozivna naprava iz Drugog svjetskog rata. Bombu su sinoć otkrili građevinci prilikom radova na iskopu jednoga zemljišta. Zbog uništenja bombe tijekom prijepodneva evakuirano je više od tisuću stanara Maksimirskog naselja, Ravnica i dijela Nove Branimirove.

Iako je bomba trebala biti detonirana na vojnom poligonu u Slunju, kao i prethodne tri koje su pronađene u posljednjih mjesec dana, policija je sinoć ipak odlučila da se uništenje obavi na gradilištu. Vijest o tome da će se ipak morati privremeno iseliti, stanari su dobili sinoć oko 21 sat kada je policija počela obilaziti ugroženo područje.

Na istom su gradilištu 17. prosinca prošle godine pronađene dvije bombe, a prije tjedan dana još jedna. Bombe su ostatak prvog bombardiranja Zagreba, 22. veljače 1944. godine, kada su Saveznici gađali bivši vojni aerodrom u blizini sadašnjeg IV. Maksimirskog naselja.

Vezane vijesti

Deaktivirana bomba od 250 kg u Sjevernoj Irskoj

Deaktivirana bomba od 250 kg u Sjevernoj Irskoj

Deaktivirana je bomba teška 250 kg pronađena u ostavljenom kombiju na jugoistoku Sjeverne Irske, objavila je u subotu policija koja je pronašla i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika