25.01.2008. / 08:20

Autor: Katarina Zorić, Igor Ćutuk

SOCIJALA

Cijene kruha, struje i plina neće rasti

Proizvođači prehrambenih proizvoda izrazili su spremnost da u svojim kalkulacijama za pojedine socijalno osjetljive proizvode nađu prostora za korekcije cijena na niže

Proizvođači prehrambenih proizvoda danas bi trebali dati kalkulacije za osnovne skupine svojih proizvoda, a tijekom idućeg tjedna nastavit će razgovore s resornim ministrima o mogućim korekcijama i sniženju cijena. Najavio je to jučer, nakon prvog takvog razgovora u Ministarstvu gospodarstva, potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec.

Zasada neće biti novih povećanja cijena, a kruh neće poskupjeti do iduće žetve. Cijene struje i plina ostat će iste do ljeta. Polančec je naglasio kako su prehrambene tvrtke iskazale spremnost da za proizvode koji su namijenjeni socijalno ugroženijim skupinama naprave korekciju cijena naniže.

Posebni sastanci bit će održani s proizvođačima mlijeka i ulja. Oni su dali sugestije kako da im se određenim zakonskim promjenema olakša situacija, kako bi i oni mogli provesti korekciju cijena. S obzirom na to da cijene uljarica u Europi i svijetu i dalje rastu, zasad će zadržati cijene na sadašnjoj razini.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika