25.01.2008. / 09:56

Autor: Melisa Skender

Extra galerija

Glumci koji su, kao i Heath Ledger, preminuli prije tridesete

Dok istraga pokušava utvrditi je li se 28-godišnji Heath Ledger, australski glumac kojeg je proslavila uloga u Oscarom nagrađenom filmu «Planina Borkeback» slučajno predozirao tabletama za spavanje ili je počinio samoubojstvo, Associated Press objavljuje popis još deset glumaca koji su umrli prije no što su navršili 30 godina.
Prvi i svakako najpoznatiji među njima je James Dean koji je poginuo 1955. godine. Dean je imao 24 godine kada je stradao na autocesti u blizini Paso Roblesa u Californiji za volanom novog Porschea 550 Spyder samo par sati nakon što ga je policija zaustavila zbog prebrze vožnje.
Sharon Tate imala je 26 godina bila je trudba i za dva tjedna je trebala roditi, kad su u njezinu kuću banuli pristaše Charlesa Mansona i ubili nju i troje prijatelja koji su bili s njom. Njezin suprug, Roman Polanski te večeri se trebao vratiti doma ali je njegov let iz Londona bio otkazan.
Freddie Prinze, glumac i američki stand up komičar odlučio se ubiti 1977. godine nakon što mu je sud zabranio približavati se bivšoj ženi i djetetu. Od svojih se najbližih odlučio oprostiti telefonom pa je tako nazvao i svojeg menadžera pred kojim se na koncu i ubio pucajući si u glavu nakon što je prekinuo i posljednji telefonski poziv. Tada je imao svega 22 godine.
Jon-Erik Hexum također si je pucao u glavu, ali lažnim mecima kakvi se koriste za snimanja. Ono što 26-godišnji glumac nije znao jest da su takozvani ćorci također punjeni barutom koji može biti opasan ukoliko je ispaljen iz neposredne blizine. Cijev na sljepoočici bila je dovoljno blizu da si Hexum raznese lubanju i kobno ozlijedi mozak.

Od lažnog metka na snimanju je stradao i 28-godišnji Brandon Lee, sin Brucea Leea. On je ubijen 1993. na setu filma «Vrana».
Rebeccu Schaeffer ubio je psihički poremećen obožavatelj, 19-godišnji Robert John Brado koji je do njezine adrese došao je zahvaljujući privatnoj detektivskoj agenciji. Rebecca Schaeffer koja je tada imala 21 godinu otvorila mu je vrata vjerujući da je to dostavljač što joj je svaki čas trebao donijeti scenarij za «Kuma III».
River Phoenix bio je među američkim glumcima nove generacije od čijeg se talenta najviše očekivalo. Nije imao niti 23 godine kad je prvi puta nominiran za Oscara. Imao je 23 godine kad su ga pronašli mrtvog ispred noćnog kluba u Los Angelesu nakon što se predozirao heroinom i kokainom.
Brad Renfro umro je ove godine, samo tjedan dana prije Heatha Ledgera. Glumac koji je kao 12-godišnjak debitirao glavnom ulogom u filmu «Klijent» na naslovnicama novina se kad je malo porastao pojavljivao iz razloga koji su s glumom imali najmanje veze. Brad Renfro se nedugo prije smrti stvarno pokušavao riješiti svoje ovisnosti o drogama, no pronađen je mrtav u svojoj kući nakon noći koju je navodno proveo opijajući se s prijateljima. Njegovom obdukcijom ustanovljeno je kako njegova smrt nije izazvana konzumiranjem bilo kakvih droga. Imao je 25 godina.

Samo dvije godine više imao je 2003. godine, kada se odlučio objesiti, Jonathan Brandis, glumac kojeg pamtimo kao Bastiana Buxa iz filma «The Never ending Story II» snimljenog 1990. godine.
David Strickland, prijatelj Brooke Shields i njezin kolega iz serije «Odjednom Susan», objesio se 1999. godine. Godinu dana ranije uhvaćen je s kokainom i morao je na rehabilitaciju. Na dan kad se ubio trebao se pojaviti na sudu koji bi utvrdio koliko je njegova rehabilitacija bila uspješna.

Vezane vijesti

Marina Parlov pozira u kupaćim kostimima

Marina Parlov pozira u kupaćim kostimima

Marina Parlov, 21-godišnja voditeljica i studentica politologije, ekskluzivno za Extru, slikala se na Savskom nasipu u kupaćim kostimima i sve… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika