28.01.2008. / 14:15

Autor: Martina Čizmić

GRČKA

Kapetan Laptalo ostaje u pritvoru

Sud nije uvažio jamstva Laptalove tvrtke "Trireme Vessel" i hrvatskog predsjednika Mesića

Hrvatski kapetan Kristo Laptalo do daljnjeg ostaje u pritvoru u Grčkoj. Odbijena mu je žalba da se brani sa slobode. Laptalo je osumnjičen za krijumčarenje 51 kilograma droge na njegovom brodu.

Sud nije uvažio jamstva Laptalove tvrtke "Trireme Vessel" i hrvatskog predsjednika Mesića. Laptalo bi u pritvoru mogao provesti još godinu dana jer po grčkim zakonima, sud mora podići optužnicu u roku od 18 mjeseci od uhićenja ili ga pustiti na slobodu.

Laptalo je kao zapovjednik teretnog broda "Coral Sea" uhićen i pritvoren 13. srpnja u Grčkoj, jer je u kontejneru s bananama koji je iskrcan s njegovog broda pronađeno 51 kilogram kokaina. Osim hrvatskog kapetana, uhićeni su i prvi časnik palube Latvijac i vođa palube Filipinac.

"Coral Sea" inače plovi pod belgijskom zastavom i prevozi južno voće na redovitoj plovidbi od Južne Amerike do Sredozemlja. Brod je nakon otkrića kokaina zadržan u Grčkoj, a nedavno mu je dozvoljeno isplovljavanje uz jamčevinu od 500 tisuća dolara.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika